Vegetarisk tacopaj
I söndags lagade jag och Richard den godaste maträtten enligt mig på länge. Vi blev inspirerade av Andrea Hedensteds recept som vi gjorde vårt eget utav, bl.a. att våran var vegetarisk. Vi försöker faktiskt att äta vegetariskt då och då och det brukar bli av flera gånger i veckan faktiskt. Tycker om det. Det är bra av flera olika anledningar!


Vegetarisk tacopaj:
Pajdeg
4 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
50 gram smör
2,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
Fyllning
400g quornfärs
En gul lök
En burk krossade tomater
En påse tacokrydda
Eventuellt salt och peppar
Krossade tacochips
2 dl Crème fraiche paprika chili
1,dl vanlig crème fraiche
Ost efter smak

Såhär gör man:
♥ Sätt ugnen på 200 grader.
♥ Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop till en deg. Det är viktigt att smöret är rumsvarmt för att degen ska bli bra. Knåda sedan ut degen i en pajform.
♥ Stek den gula löken och quornfärsen. Tillsätt de krossade tomaterna, kryddmixen samt eventuellt salt och peppar. Låt det koka en stund.
♥ Lägg i färsen i pajformen. Krossa sedan lite tacochips över.
♥ Blanda ihop den smaksatta crème friachen, den vanliga samt osten i en separat skål. Bre sedan över det på quornfärsen och chipsen.
♥ Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter! Därefter färdig att servera!
Gillar
Kommentarer
