Träningstankar

I förrgår var jag och Richard och tränade på gymmet och igår bestämde vi oss för att gå ut och gå i det otroligt fina vädret! Det var klarblå himmel här i Borås och solen sken precis hela dagen. Vi försökte hitta en utsiktsplats som skulle ligga inte allt för långt ifrån där vi bor. Vi hade inte riktigt koll på vägen om vi säger så så vi var borta i över två timmar, haha. Men det tog ingen skada på oss utan vi tyckte att det var superskönt! Dessvärre hittade vi inte den exakta platsen som vi var ute efter men det var fint dit vi kom också. Redan igår hade jag en del träningsvärk efter springrundan som jag gjorde för några dagar men framförallt efter gympasset. Och idag är det ÄNNU värre. När jag har suttit en stund så kan jag knappt räta ut på mina ben för att det stramar emot så mycket i vaderna, haha! Så himla komiskt. Men jag förstår min kropp för jag har inte rört mig på år och dagar känns det som. Ogillar det!

I hela mitt liv har jag varit en sån där riktig träningssnisse. Jag har alltid älskat att röra på mig och jag har i många år kombinerat innebandy, fotboll och ridning. Men sedan jag la av med alla tre sporterna så har träningen tinat av allt eftersom. Jag prioriterar inte det på samma sätt längre med tanke på att jag inte har en häst att ta hand om eller en plan/hall att gå till. Det är helt enkelt inte riktigt lika kul länge och när väl de intensiva pluggperioderna drar igång så prioriterar jag träningen ännu mindre. När det är lugnt i skolan så tränar jag dock mer än gärna.

Det hela handlar om att jag måste hitta något som passar mig. Att gå ut och springa är ett alternativ som jag egentligen tycker om väldigt mycket. Jag har bara inte haft tiden. Sen har jag upptäckt att jag tycker att det är svårt att springa i en stad som jag fortfarande inte känner så bra. När man inte vet vart vägarna leder och när man inte har en aning om hur långa dom är så är det svårt att motivera sig. Där jag bodde innan hade jag mina olika rutter och jag visste precis hur långa dom var. Det hela blev så mycket mer motiverande då med tanke på att man fick ett helt annat mål med sina löprundor. Så jag får helt enkelt utforska staden ordentligt och hitta de vägar som passar mig. Det är helt klart ett steg åt rätt riktning. Och dessutom försöka hitta bra övningar som jag kan göra på gymmet så att jag får fler valmöjligheter. Jag ser fram emot att komma igång med träningen för jag vantrivs med den fysiska form som jag har just nu. Blir andfådd av att gå upp för en trappa eller om jag går lite snabbare än vanligt och så vill jag inte ha det.

Två bilder från vår promenad igår. Så mysigt var det.

Gillar

Kommentarer

Jeffans
Jeffans,
malouh
malouh,
Tack! 😃
nouw.com/malouh