Tankar om Sydafrika

Sydafrika 2017

Idag är det precis två månader kvar tills det är dags för oss att kliva på flyget mot Sydafrika. I can't believe it! Fastän att många saker börja falla på plats inför avresa så finns det massvis med saker som ännu inte är underrättade. Vi har fortfarande kvar att boka boende till de dagar som vi själva ska leva i Kapstaden innan själva projektet börjar. Dock har vi ett bra alternativ så vi ska i princip bara se efter så det inte finns något annat bättre men annars är vi nog rätt nöjda med det alternativ som vi redan har. Vad som stressar mig mest just nu är vaccinationerna som måste göras innan vi åker. Vi MÅSTE ringa till vårdcentralen och boka in tider samt se vad vi behöver för vaccin snarast. Vad vi redan är medvetna om är att vi måste vaccinera oss mot gula febern och Hepatit A och B. Men som sagt behöver vi prata med vårdcentralen för att säkerställa vilka vaccinationer som vi faktiskt behöver.

Dessutom är det en hel del angående packning som oroar mig. Medan det är sommar i Sverige så är det vinter i Sydafrika vilket är ungefär detsamma som svensk sommar. Dock med ett betydligt mer tropiskt klimat och fuktig luft. På dagarna lät temperaturen vara runt 20 grader medan det på nätterna kan röra sig runt nollan. Känns som att det kommer bli svårt att packa till dessa förhållandena. Tur att organisationen har så mycket tips och trix att dela med sig av!

Vad som är skönt är i alla fall att våra platser på projektet är tagna samt betalda + att flygbiljetterna är betalda och klara. Vad som återstår nu inför resan är förutom första boendet också att fixa en reseförsäkring. Vår hemförsäkring täcker nämligen inte oss utomlands vid volontärarbete utan bara vid utlandssemester. Konstigt tycker jag men bara att acceptera!

Jag ser så otroligt mycket fram emot denna resan. Blir så avundsjuk på alla som är ute och reser nu. Medan mina vänners instagramkonton förvandlas till såna där typiska inspo-konton så är jag kvar här hemma i Borås och fortsätter med studierna. Givetvis mitt eget val och jag stormtrivs med det men jag längtar ihjäl mig tills det är min tur att komma iväg på min drömresa!

Gillar

Kommentarer