Svårt att ta pauser

Tankar och åsikter

Så tidigt som igår berättade jag ju om hur nöjd jag var över hur mina veckor såg ut nu för tiden. Att jag är nöjd med att jag har mina lediga dagar men att jag uppskattar mina dagar i skolan minst lika mycket då jag gillar att gå på rutin. Att jag äntligen känner att jag har tid. Vad jag insett idag när jag varit ledig är att jag har svårt att tillåta mig själv göra saker som inte har med skolan att göra. Det tar emot som bara den att avbryta studierna för en stund och unna sig att göra någonting annat. Jag har svårt för att stänga ner dokumenten och lägga undan böckerna. 

För ett tag sedan berättade jag också att jag var så himla glad för att jag äntligen var frisk igen och att jag nu hade möjlighet till att börja träna igen. För det är faktiskt också någonting som är viktigt att göra. Att träna tre dagar i veckan är ju inte någon vidare överdrift direkt och absolut någonting som man borde lyckas ha tid till att göra när man har det schemat som jag har. Ändå har jag inte tränat på över en vecka. Visst att jag kan haft ont i huvudet någon dag vilket gjort att jag skippat träningen. Men den allra främsta anledningen till varför det blivit så är för att att jag inte kan tillåta mig själv att göra annat än att plugga. Jag har känslan av att det alltid finns någonting att göra när det kommer till mina studier och det prioriterar jag så himla högt. Nästan lite för högt kan jag själv tycka. Visserligen tror jag att jag kommer lära mig att hitta en balans i allt som har med skolan att göra om några månader eller så. När jag haft ett gäng examinationer så att jag vet vad det är som krävs. Ännu har jag inte riktigt fått koll på det och därför vill jag göra allt jag kan för att jag ska bli godkänd. Men jag måste lära mig att det får finnas luckor för lite paus. Ge mig själv lite andrum för annars kommer detta aldrig att hålla i längden. Hade t.o.m. lite svårt att gå till Ica förut, sa till Richard att det kanske var bättre om jag stannade hemma och läste istället, haha.

Någonstans borde jag också känna till att det faktiskt finns en gräns för hur mycket man tar in när man pluggar. Det är oerhört viktigt med pauser så att hjärtan kan få ett litet break. Annars blir det för mycket information att hantera på en och samma gång och då går det en massa tid till spillo istället. Så fungerar det i vilket fall för mig, egentligen. Om jag bara vågade erkänna det också.

Gillar

Kommentarer

Mamma Mu
,
Tänk vad klok du är! Men det hjälper ju inte om du inte lyssnar på dej själv.. 😍 puss
malouh
malouh,
hahahah eller hur 😉
nouw.com/malouh