Serier som jag kollar på / serier som jag sett

Vardag

Innan jag träffade Richard så var jag en av få som inte var besatt av att kolla på serier. Jag försökte mig på Glee som tog mig flera år att se igenom de tre första säsongerna. Försökte mig också på OC men tröttnade efter 10 avsnitt eller så. Men för mig tror jag inte att det har handlat om att jag tycker att dom är dåliga utan jag ogillar all den tid som det tar. Blir fruktansvärt omotiverad av att börja på en serie som är 10 säsonger lång. Blir liksom alldeles för rastlös till slut. Men när jag och Richard blev tillsammans så har det ändras en del med tanke på att han är en riktig seriemal. Han betar av en himla massa serier och har sett hur många som helst känns det som. Därmed har jag blivit en liten del av det nu med. Mest för att jag tycker att det är så mysigt att sitta tillsammans i soffan och kolla på något gemensamt. Hade det inte varit för honom så hade jag nog inte sett alls lika många som jag gjort det senaste åren. Tänkte berätta för er vilka serier som vi sett!

How i met your mother.

Denna serien är ju precis sådär tråkigt lång som jag nämnde ovan. En serie som jag blir helt trött av bara jag ser alla dess säsonger framför mig. Men detta är en serie som vi tittade på mycket när vi började att träffas. Vi kunde ligga i soffan i timmar och bara blöja oss igenom hur många avsnitt som helst halvsovandes. Så mysigt ju! Vad jag gillar med denna serien är att den är lätt att se på. Det är liksom inga komplicerade scener utan man kan se på den utan att fokusera för mycket. Och ju fler säsonger som vi såg, ju mer fast blev jag. Jag gillar dessutom att man verkligen får lära känna karaktärerna på djupet. Någonting som alla serier inte lyckas med enligt mina erfarenheter.


Making a murderer.

En Netflix serie som är som en dokumentär. Detta är helt klart mer min grej när det handlar om att få mig intresserad. Som den åtsiktsladdade människa som jag är så tycker jag att dokumentärer är så himla intressant många gånger. Superintressant serie som gjorde mig bra frustrerad med tanke på hur rättssystemet är. I all fall i detta fallet! Tycker alltihop är så himla tragiskt.

Welcome to Sweden.

Denna serien tyckte jag var mysig. Jag gillar att den är på svenska och jag tycker den var lite rolig att kolla på. Inte heller någon serie som krävde 100% fokus utan man kunde kolla på den utan större ansträngning. Det tyckte jag om. Också är den lite rolig ibland och jag gillar idén av att göra en serie där en amerikan försöker passa in i det svenska samhället.

Orphan Black.

Alltså bästa serien!! Här snackar vi en serie som kräver koncentration och fokus. Väldigt händelserik historia och man sitter verkligen på helspänn hela tiden. Den är så himla himla spännande. Vi kan väl säga såhär, från min sida så är det en hatkärlek till denna serie. Jag tycker den är så bra men lite väl spännande ibland. Så många gånger jag skrikit till Richard att jag hatat serien och att jag inte vill se den längre, haha. Men nu väntar jag med stora förväntningar på femte säsongen som kommer ut i juni om jag förstått det rätt. Ska bli spännande att se vad som händer!

SKAM.

Frågan är vem som inte sett Skam vid det här laget, haha. Men precis som nästan alla andra så gillade jag den så himla mycket. Tycker den är så mysig att kolla på och jag var verkligen fast i den när jag såg den. Detta var en serie som jag blev besatt av. Såg på den all min lediga tid, hehe. Tycker att avsnitten är i perfekt längd också! Precis så långa att man kan se ett i taget. Vissa serier är för långa för oss så att man får dela upp det i två och det gör det hela att det går så långsamt framåt. Ser fram emot kommande säsong av Skam.


Lethal weapon.

Detta är en av mina favoritserier. Tycker den är så underbar! Dessutom har vi kommit ikapp denna så vi ser ett avsnitt i veckan när det kommer ut. Det är lite speciellt tycker jag! Denna handlar om två poliser som löser brott helt enkelt. Dom är sjukt olika och bakom den ene ligger det en väldigt tragisk historia dessutom. Dom löser brott på ett sett som gör det hela lite komiskt utan att bli allt för oseriöst. Men tro mig, flera gånger sitter jag ändå på helspänn. Att dom är roliga gör det hela bara lite mer avslappnat vilket jag gillar!

Prison break.

Till denna serien känner jag nog mest hat till, haha. Den är ÖVERSPÄNNANDE hela tiden och jag kan må så dåligt ibland av den för att det aldrig går som karaktärerna vill. Men såklart gillar jag den också, annars skulle jag inte kollat på den. Vi har sett de två första säsongerna men pausat lite just för att det kan bli lite för mycket för min del ibland. Vill ha något mer avslappnat att se på i mellan åt. Så just nu betar vi av serier som Ung och bortskämd, Lyxfällan och Paradise hotel istället, hehe.

Gillar

Kommentarer