Potatis och purjolökssoppa

Mat & Recept

Tänkte dela med mig av det recept som vi lagar så ofta det går ungefär. Jag bara älskar det. Och det är superenkelt! Vi hittade det här och gör inget annat än att följa det till punkt och pricka, haha. Lättare än så blir det inte!

Detta behöver man för 4 portioner:

500g mjölig potatis

lite smör

3 dl grönsaksbuljong

5 dl syrad grädde (vi har använt lätt 15 %)

Salt och peppar efter smak


Hur man gör:

Skala potatisen och skär den och purjolöken i bitar. Tips är att skära potatisen i ganska små bitar för annars kommer det att vara så himla varmt när man väl ska äta den. Om man har små bitar svalnar dom i takt med övriga soppan istället tänker jag. Fräs purjolöken i smör i kastrullen. Tillsätt potatis och buljong. När det står "3 dl buljong" så menas det att man ska tillsätta 3 dl vatten till tärningen typ. En tärning motsvarar 5 dl men vi har använt en hel tärning ändå fastän att vi borde ha lite mer än en hel bara för att få lite mer smak. Slutligen häller man i den syrade grädden och så låter man det koka upp i ungefär 10 minuter tills potatisen blivit mjuk!

Färdig att servera!

Gillar

Kommentarer

miamariapetersson
miamariapetersson,