Ostutbildning

Vardag

igår mådde jag kasst. Kämpade mig iväg på en föreläsning som varade en timme, gick hem och låg i sängen i flera timmar. Sov från och till och hade helt sjukt lite energi och som ni vet är det inte alls likt mig. Ändå har jag knappt haft någon feber under dessa dagar. Kanske något högre än vanligt men utifrån vad det känts som så har jag trott att jag haft upp emot 40 grader utan tvekan.

Idag mår jag i alla fall mycket bättre. Har inte behövt ta mig någon powernap utan det som är kvar är min förbannade hosta + snuva. Min gulliga pojkvän var iväg och köpte hostmedicin åt mig idag så jag hoppas på underverk. Hostar nästintill upp mina inälvor om nätterna nämligen vilket inte är så trevligt, heh.

Var i alla fall iväg på en en föreläsning en kortis idag och senare på eftermiddagen så har jag varit på ostutbildning med jobbet. Det var så himla roligt! Jag hade inga förväntningar alls utan trodde det skulle vara en sån där typisk utbildning där man kollar på en powerpoint i tre timmar i streck. Men när vi kom in i rummet var det framdukat med 11 olika sorters ostar, marmelader och sirap i olika sorter, frukter och bär, kex och bröd. Vi alla hade även gått varsitt vinglas med vad vi trodde var rött vin i men som visade sig vara jokk tranbärsjuice haha. Det hade väl varit lite för bra för att vara sant, då hade det varit som vilken ostprovning som helst. Jag skulle inte kalla mig ostmästare nu efteråt men jag har helt klart fått lite bättre koll på vad det finns för olika sorter och vad som passar till vad. Min favoritost från dagen var en getost vid namn Rove des Garrigues. Den var verkligen så god! Särskilt med lite marmelad till vilket förövrigt var en helt ny sak för mig. Har aldrig testat att ha marmelad till dessertost även om jag vet om att många andra har det men det var så sjukt gott! Det är absolut ett tips! Det är dock bra att fråga om vilken marmelad som passar till vilken ost så att det inte skär sig. Det är där jag kommer till undsättning nu ju ;).

Gillar

Kommentarer