När man är ensam hemma en lördagskväll.

Om det är någonting jag ogillar så är det att vara ensam hemma. Så har det varit sedan jag var liten. Jag tyckte alltid att det var lite obehagligt. Och idag sitter jag hemma, helt ensam en lördagskväll och försöker helt enkelt göra det bästa av situationen. Tycker ändå det går bra. Har endast ringt och pratat hål i huvudet på tre personer vilket ändå är lite för att vara jag, haha. Jag är betydligt bättre på att hantera ensamhet nu mot hur det var för några år sedan. Då grät jag mest när jag var ensam och var oerhört deppig. Idag har jag inte fällt en endaste liten tår och knappt varit deppig heller. Hur bra som helst ju! Tänkte dela med mig av lite saker som gör det betydligt lättare att vara ensam hemma om det skulle vara så att någon mer har samma problem som mig, hihi.

* Gör upp en plan innan. Det finns alltid saker som man skjutit på och bortprioriterat som man kan se till att få gjort när man ändå inte har någonting annat för sig. Jag hade en massa saker som jag kunde göra idag och jag är faktiskt inte ens i närheten av att hinna med allt på listan.

* Gör fint runt om dig. Se till att sängen är bäddad, att prydnadskuddarna ligger rätt i soffan och att köket är städat. Det blir så mycket mysigare då.

* Tänd ljus för att höja mysfaktorn ännu mer!

* Lyssna på musik i högtalaren så att det inte blir så satans tyst.

* Gör dig själv en riktigt god middag. Brukar verkligen inte unna mig något gott när jag är själv då det känns onödigt. Brukar nöja mig med nudlar typ. Men idag gjorde jag en pasta innehållande allt som Richard ogillar men som jag älskar. Man får ju passa på medan man kan!

* Gå igenom dina kontakter på telefonen och ring roliga filurer. Bästa tidsfördrivet! Idag hann jag bara med tre. Men å andra sidan var det tre låååånga samtal.

* Om kvällen känns lång - gå och lägg dig tidigare än vanligt. Då kommer nästa dag snabbare 😉.

​Nu ska jag kolla runt lite på black weekend-erbjudanden och efter det ska jag sova. Jobbade tidigt i morse så är väldigt trött.

Gillar

Kommentarer

Mamma mu
,
Bra tips och strategi.. du vet att du aldrig behöver vara ensam mitt hus och famn är alltid öppen för dej min älskade unge❤❤❤
malouh
malouh,