Mitt jobb brann upp

Vardag

Sista helgen i Sydafrika var minst sagt jobbig och jag var så fruktansvärt sentimental över att åka hem. Såg inte alls fram emot det och det kändes som att vi inte var färdiga på långa vägar. Ville så gärna stanna kvar med alla barn. Men jobbet kallade och plånboken skrek så hade trots allt mina anledningar till varför vi behövde åka hem. På lördag eftermiddag fick jag dock reda på en så sjuk sak - att mitt jobb brann! Det spreds nyheter över hela Sverige om en brand i en affär i centrala Borås och givetvis var det min butik. Butiken hann bli totalförstörd innan de fick stopp på branden och de misstänker att den var anlagd och utreder nu mordbrand. Som tur var skadades ingen utan mina kollegor hade hanterat situationen precis så som man ska! Så himla duktiga!

Problemet är att butiken inte kommer att öppnas igen fören i slutet av 2017/början av 2018 vilket innebär att jag inte har något jobb att gå till nu under sommaren. Jag kommer visserligen att få min lön oavsett och ska vara tillgänglig gör jobb under mina jobbpass enligt schema men grejen är att jag fått långt ifrån så mycket pass som jag vill/behöver. Min plan var därför att ta så mycket extrapass som möjligt i butiken men det går ju inte längre.

Så jag har verkligen en jobbkris just nu och detta tynger mig något enormt. Jag måste försöka hitta en lösning men det är inte det enklaste när allas sommarscheman redan dragit igång och därmed är sommarvikarierna redan på plats. Jag hoppas verkligen att det kommer att dyka upp en lösning för mig för jag kan inte gå runt hela denna sommaren och få betalt för endast 43 timmar på en månad. Det är minst så mycket som jag är van att jobba på en vecka under somrarna.

Gillar

Kommentarer