Lördag - urnsättning

Foton

Herregud det är redan fredag och en vecka sedan vi åkte till Örebro. Känns som vi kom hem för bara ett par dagar sedan... Men tiden går fort helt klart! I lördags vaknade vi i alla fall upp till halvdant väder. Det var varmt och solen tittade fram i omgångar men inte mer än så. Denna dagen kom resten av släkten till stugan. Vi skulle nämligen ha urnsättning av mormor♥.

När hela släkten var samlad så åkte morfar, mamma och mina två mostrar ut med båten för att släppa ut mormors aska i sjön vid sommarstugan. Det var nämligen precis så som min fina mormor ville ha det. Hon ville bli utsläppt på platsen hon gillade allra bäst och än bättre plats än den sjön finns inte. Sedan skulle de skåla med Prosecco i båten och sedan tillsammans med oss andra som fick vänta på land.

Vi alla hade plockat blommor som vi tillsammans la i sjön. Blommorna var i färgen lila just för att hon älskade lila.

Mamma fixade en liten skylt som vi satte upp just för att ha en särskild plats att minnas mormor på. Den satte vi upp på en sten vid sjön och det blev så himla fint♥.

Alltid älskad, alltid saknad fru, mamma, mormor.

Hela grejen med urnsättning kändes så konstigt. Det var liksom som tusen olika känslor som snurrade runt inom mig och jag visste inte riktigt hur jag skulle hantera situationen. Jag kan än idag inte förstå att det faktiskt ens hänt. Jag har fortfarande inte vant mig vid tanken än. Men tack vare att vi spridde ut askan i helgen så känns det lite mer som att man fick ett avslut av någonting på något vis. Det kändes som en underlig lättnad. Men vad för avslut och vad för lättnad kan jag inte sätta ord på. Kanske var det ett accepterande. Oavsett så lever mormor vidare på en alldeles underbar plats som betydde mycket för henne. Platsen där både hennes barn och barnbarn växt upp och där många minnen skapats tillsammans. Och det vet jag att det var det viktigaste för henne♥.

Gillar

Kommentarer