Lasagne - spenat och mozzarella
Igår åt vi den godaste middagen på länge så tänkte dela med mig av det receptet!
Tomatsås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g krossade tomater
Tomatpuré
1 dl vatten
1 grönsaksbuljong
Spenat
Timjan
Oregano
Salt och peppar
Bachamelsås:
2 msk smör
3 msk mjöl
5 dl mjölk
Parmesanost efter smak
Övrigt:
Mozzarella
Såhär gör du: Sätt på ugnen på 225 grader. Börja sedan att hacka löken samt stek den. Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpurén, vatten, buljongtärningen och vitlöken och låt puttra ett tag. Tillsätt sedan spenaten (vi hade både färsk och fryst då den färska inte räckte). Smaka sedan av med kryddorna. Samtidigt som du gör tomatsåsen så gör du bachamelsåsen. Börja med att smälta smöret i en kastrull och häll sedan i mjölet. När man fått till en redning tillsätter man mjölken och parmesanosten och låt såsen tjockna.
Varva lasagneplattor med tomatsås, bachamelsås och små mozzarellabitar. Vi hade två förpackningar i vår lasagne. Avsluta det sista lagret med endast bachamelsås och lite mozzarella om det finns över. Tillaga sedan i ugnen i ungefär 25-30 minuter tills lasagnen fått en fin färg och när lasagneplattorna känns mjuka. Ät!

