Lasagne - spenat och mozzarella

Mat & Recept

Igår åt vi den godaste middagen på länge så tänkte dela med mig av det receptet!

Tomatsås:

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

500 g krossade tomater

Tomatpuré

1 dl vatten

1 grönsaksbuljong

Spenat

Timjan

Oregano

Salt och peppar

Bachamelsås:

2 msk smör

3 msk mjöl

5 dl mjölk

Parmesanost efter smak

Övrigt:

Mozzarella

Såhär gör du: Sätt på ugnen på 225 grader. Börja sedan att hacka löken samt stek den. Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpurén, vatten, buljongtärningen och vitlöken och låt puttra ett tag. Tillsätt sedan spenaten (vi hade både färsk och fryst då den färska inte räckte). Smaka sedan av med kryddorna. Samtidigt som du gör tomatsåsen så gör du bachamelsåsen. Börja med att smälta smöret i en kastrull och häll sedan i mjölet. När man fått till en redning tillsätter man mjölken och parmesanosten och låt såsen tjockna.

Varva lasagneplattor med tomatsås, bachamelsås och små mozzarellabitar. Vi hade två förpackningar i vår lasagne. Avsluta det sista lagret med endast bachamelsås och lite mozzarella om det finns över. Tillaga sedan i ugnen i ungefär 25-30 minuter tills lasagnen fått en fin färg och när lasagneplattorna känns mjuka. Ät!

Gillar

Kommentarer