Jag vill upp i sadeln igen.

Dartanjang

Den senaste tiden så har jag fått en sån otroligt stark längtan upp i sadeln igen. Jag har en sån enorm motivation och längtar efter att få sätta ihop veckoplanerna, rida riktigt kämpiga pass, ha träningsvärk och att få se framsteg efter vår träning. Känna att min kondition blir bättre i samma takt som Deddan bygger mer muskler. Det jag drömmer mest om är att få hoppa igen. Det hade varit så himla roligt att kunna nå hela vägen dit igen att man kunde skutta över lite hinder ibland. Men det är en lång väg dit. När Deddan flyttade tillbaka till mig så var redan mitt knä väldigt dåligt och han var otroligt mager. Så planen var helt enkelt att vi båda mer eller mindre skulle vila oss i form. Jag ville att Deddan skulle komma till ro i det nya stallet och få mer hull och enligt min sjukgymnast behövde knät vila. Dock gick det väldigt trögt angående att få honom att gå upp i vikt och ännu trögare för mig att bli bra i mitt knä. Men när Deddan fick komma ut på sommarbetet i juni så kom vändningen och har lagt på sig så himla bra under sommaren. Så glad för det då det tidigare varit ett stort orosmoment för mig.

I och med att Deddan gått upp så bra i vikt så överväger jag att smått börja rida igen även om alla mina problem med knä, höft och rygg kvarstår. Jag orkar helt enkelt inte vänta mer och tror stenhårt på att äldre hästar egentligen mår bra av att ha lite muskler samt för att motverka stelhet. I alla fall när det gäller en häst som Deddan. Känner att jag har alldeles för mycket motivation för att nöja mig med att leda honom fram och tillbaka till stallet och eftersom jag ändå inte gör några större framsteg med dagens rehab så kan det lika väl vara. Då ser jag ingen anledning att inte rida så länge det inte förvärrar något.

För mig är det dock otroligt viktigt att jag håller mig fast vid min egen princip om att jag inte längre ska pressa mig själv vad gäller Deddan. Så som jag gjorde när jag var yngre. Känner jag att jag inte hinner, att min kropp inte fungerar eller liknande så ska jag inte tvinga mig själv upp i sadeln. Deddan har det bra oavsett och ridningen är enbart ett plus.

Gillar

Kommentarer

Mamma mu
,
Finaste deddyboy 💖