JAG SKA TILL SYDAFRIKA

Sydafrika 2017

Okej nu är det äntligen bestämt. I sommar ska jag och Richard till Sydafrikas Kapstaden för att volontärarbeta!! Jag kan bara inte förstå att det är sant. ÄNTLIGEN!! Så länge som jag drömt om en sån här resa. Nu äntligen kommer det att bli verklighet.

Vi kommer att resa med GoXplore vilket är en organisation som vi fått upp ögonen väldigt mycket för när vi varit i kontakt med dom samt jämfört dom med andra organisationer. Så upplägget kommer bli som sådant att jag och Richard flyger ner till Sydafrika i slutet av v.25 efter min brors och mina kusiners studenter. Då kommer vi att bo någonstans i Kapstaden är tanken för att uppleva saker på egen hand först. På fredagen v..26 så kommer vi att ansluta oss till projektet som ligger en halvtimme utanför Kapstaden i en av kåkstäderna där vi kommer jobba på en förskola som drivs ideellt. På dagarna kommer vi att hjälpa till på förskolan och på eftermiddagarna kommer vi att umgås med de äldre barnen i form av olika aktiviteter. Bl.a. kommer vi att få lära oss att surfa. Fräckt va? Vi kommer att arbeta som volontärer i två veckor + 3 dagars introduktion innan det blir dags för oss att flyga hem till Sverige igen för våra sommarjobb. Så totalt kommer vi vara borta i tre veckor.

Bilder tagna från GoXplore's facebooksida.

Anledningen till varför vi valde Kapstaden är för att människor som vi varit i kontakt med menat på att det är en bra första resa som volontär. Det kommer bli väldigt mycket nya intryck och en stor omställning med tanke på att det är en helt annan kultur i Sydafrika. Kapstaden i sig är en stad som vilken annan som helst. Den kryllar av restauranger och hotell, har massor med sevärdheter och affärer, ja så det oftast är i större städer. Samhället är mer civiliserat där. Därmed kommer det att kännas tryggare för oss under den tiden som vi reser själva innan vi ansluter oss till projektet. Dessutom är Kapstaden en stad som vi båda alltid har velat uppleva.

Från början var planen att vi skulle volontärarbeta i tre veckor. Men i samband med att vi var i kontakt med hon som idag även är vår kontaktperson så tipsade hon om detta projektet just för att det lät som någonting som skulle passa oss. Vilket vi också kände att det skulle göra. Det andra projektet som vi kollade på ägde rum i själva Kapstaden men det kändes inte helt rätt då vi egentligen ville arbeta i kåkstäderna utanför Kapstaden. Så därför valde vi detta projektet istället av den anledningen. Och det känns så fint att det drivs ideellt. Jag ser fram emot den här resan så fruktansvärt mycket. Det är mina drömmars resa sedan så himla många år tillbaka och jag är så otroligt lycklig över att jag ska få uppfylla den drömmen. Tänk vilken resa vi har framför oss.

Jag gissar att jag kommer vilja dela med mig en del av förberedelserna inför resan så jag har skapat en kategori som heter "Sydafrika 2017" där jag kommer samla allt som har med resan att göra!

Gillar

Kommentarer

Mamma mu
,
Jag är så glad för er skull!!!! Men samtidigt mammaorolig 😜 men heja er som jagar era drömmar och har jobbar så hårt att spara ihop till den...
malouh
malouh,
Mammaorolig får man vara 😉 Jag ser fram emot detta sååå mycket! <3
nouw.com/malouh