Hur det gick hos veterinären

Dartanjang

Igår kom ju veterinären till Deddan. Anledningen till varför är för han haft enorma besvär med regnskållor (för icke hästkunniga är det en hudinfektion). Det uppstår när hästen varit blöt under en längre tid och inte fått torka ordentligt. I november började vi behandla Deddan på egen hand då det står mycket om detta på internet och till en början gav det väldigt bra resultat vilket gjorde mig lättad. När tentorna närmade sig försvann mina möjligheter att åka till honom då jag behövde plugga. Men vi fick uppdatering om att dom i princip hade försvunnit så jag andades ut.

När jag åkte till honom efter att tentorna var skrivna så upptäckte vi att han fortfarande hade regnskållorna kvar. Därmed tog vi snabbt beslutet om att kontakta veterinär. Sagt och gjort kom veterinären till Deddan och han blev undersökt.

Så nu har vi påbörjat en behandling på Deddan med antibiotika där han ska få spruta i 5 dagar totalt. Vi ska alltså själva ge honom de fyra kommande sprutorna som är kvar själva. Detta är vi väldigt nervösa över då varken jag eller mamma någonsin gett någon en spruta förut! Inte så konstigt att vi inte gjort det innan visserligen men därför blir det extra läskigt nu när vi ska göra set på egen hand. Tycker synd om mamma som dessutom får göra det själv sen eftersom jag åker till Åre imorgon kväll. Men man får tänka såhär att veterinären aldrig hade gett oss det ansvaret om det hade varit farligt. Hur som helst, efter dessa 5 dagar kommer han vara frisk igen vilket känns så underbart skönt. Men för att vara på den säkra sidan skickade vi även iväg prover för odling för att 100% kunna säkerställa problemet. Särskilt viktigt känns det att kunna visa den nya stallägaren så att vi kan känna oss lugna med att det inte finns några andra problem. Dessutom kan regnskållor smittas så det är viktigt att dessa försvinner innan vi flyttar. Svaret på dessa prov får vi om ungefär 5 respektive 14 dagar. Så nu håller vi alla våra tummar och tår för att provsvaren matchar veterinärens hypotes angående att det enbart är regnskållor!

Deddan var så otroligt duktig under veterinärbesöket igår. Han stod stilla hela tiden och bråkade ingenting. Världens bästa häst.

Nu sitter jag på bussen för att ge honom sprutan. Efter det vankas det 50-års kalas för Richards pappa och imorgon är det återigen dags för en spruta innan det bär av till Åre på kvällen!

Gillar

Kommentarer