Hur det gick hos läkaren

Vardag

I förrgår var jag på vårdcentralen för att träffa läkare och kolla upp mitt knä som fortfarande inte blivit bättre. Har liksom tröttnat extremt på detta att inte kunna gå eller sova ordentligt. Som när jag jobbade i ynka 4 timmar här om dagen och jag knappt kunde gå hem sen efteråt för att jag fick så ont av att stå och gå så mycket som jag gjorde under arbetspasset. Ligger ju annars mest med benet på en kuddhög eller så går jag korta sträckor till skolan typ. Men så mycket som jag gick på jobbet har jag knappt gått sedan jag kom hem från Åre och det var ju så klart för mycket!

Det blev ett väldigt kort besök hos läkaren. Det är ju svårt för honom med att komma med något klart besked om vad som orsakar smärtan i mitt knä utan röntgen eller liknande. Men han klämde och kände på det och kunde konstatera att det var svullet men stabilt. Eventuellt kan det vara en inflammation så jag ska äta antiinflammatoriskt i 10 dagar samt besöka en sjukgymnast 1 mars. Sen får vi se om det hjälper! Gör det inte det så ska jag komma tillbaka till vårdcentralen och få en remiss till ortopeden istället för vidare undersökning.

Jag hoppas verkligen att medicinen ska ge effekt och att det inte är mer än en liten inflammation i knät. Känner inte att jag har tid eller möjlighet till annat nu när Deddan flyttar hit snart. Hade varit så himla tråkigt om jag inte kunde rida nu när Deddan kommer. Är ju så taggad på att få komma igång igen... Är i alla fall glad för att läkaren tog mig på allvar. Han blev väldigt bekymrad när jag berättade att jag inte kunde sova så bra och att vi direkt börjar arbeta med att åtgärda det. Det hör inte till vanligheten tycker jag! Träffat flera läkare tidigare som sagt att "man har lite ont ibland men att det bara är att ta två Ipren och bita ihop". Den inställningen hade inte denna läkaren. Hade det varit så enkelt att det räckt med två Ipren så hade jag varit överlycklig!

Så håll tummarna för mig att knät blir bättre! Än så länge har jag behandlat i två dagar och inte känt någon effekt än. Antagligen lär det ta ytterligare några dagar innan effekten kommer men jag är lite för ivrig för det, hehe.

Gillar

Kommentarer

Mamma mu
,
🤕