Höstpepp

Tankar och åsikter

Igår kväll somnade jag till ljudet av regnet utanför fönstret. Vid tre-tiden vaknade jag till en gång och regnet hade fortfarande inte upphört. Själv låg jag hopkurad under täcket och jag uppskattade det så himla mycket. Att jag var inne och inte ute i ovädret. I överlag uppskattar jag hösten nu. Någonting jag nästan aldrig gjort tidigare. Jag tror det har att göra med att mitt liv förändrats en del. Nu har jag flyttat hemifrån, nu pluggar jag återigen och jag slipper pendla. Utanför mitt hem finns en stad som alltid är upplyst och jag är inte tvingad ut i höstvädret för att åka i stallet. Inte för att jag inte gillade hur jag hade det förr, jag älskade mitt hem då också och att åka till stallet var det bästa jag visste. Men hösten tog med sig det som jag inte gillade då - kylan, regnet och mörkret. Jag ogillade skarpt det mörker som fanns på morgonen när jag gick genom skogsdungen till bussen på morgonen, eller det mörker som omringade mig om eftermiddagarna när jag fortfarande inte hunnit hem från ridturen än och det om kvällarna på promenaden med hunden. Förr eller senare lär jag äta behöva äta upp det jag just sagt, snart lär jag ogilla det igen. Men just nu tycker jag om det.

Jag ser fram emot de dagar då jag kommer sitta inne i lägenheten med pyjamasbyxor och en gosig stickad tröja och plugga inför en tenta. Och alla tända ljus, tacokvällar och när första frosten kommer. Och alla festliga tillfällena, varm choklad och alla fina höstdagar som vi förhoppningsvis också kommer få. Laddade upp med ett stort ljus till vår ljuslykta idag samt två ljusstakar bara för att det är höst nu. Då är det krav på att ha mycket såna saker i hemmet faktiskt.

​Tre bilder från hösten 1012. Jag längtar tills löven blivit riktigt orangea igen så att man återigen kan ta såna här fina bilder. 

Gillar

Kommentarer