Ett veterinärbesök

Dartanjang

Idag har vi fått besök av veterinären i stallet för att kolla Deddans tänder. Dels för att det är bra att få dom kollade ibland men också för att han är väldigt mager. Han var mager redan när jag fick hem honom till Borås för snart två månader sedan men att flytta till ett nytt stall har gjort att det tagit lång tid för Deddan att komma till ro vilket inte direkt hjälper honom att gå upp. Så nu försöker vi att bocka av alla tänkbara lösningar angående att han är mager från listan. Först ut var veterinärbesöket!

Veterinären hittade lite saker i munnen som kunde fixas. Deddan hade bl.a. en del foderfickor. Dessutom hade en tand börjat att förskjutas en aning utåt just p.g.a. en foderficka vilket veterinären fixade i ordning. I helhet var det alltså inget allvarligare fel men det måste oavsett åtgärdas såklart. Att Deddan varit dålig på att äta skulle kunna bero på just tandproblemen vilket jag hoppas! Hade varit så skönt att få upp honom i vikt igen och att vi hittat lösningen på problemet. Men när jag och veterinären sedan diskuterade anledningarna till problemet så sa han att Deddan är väldigt fin trots allt och att han tycker att jag gör precis rätt vad gäller foder osv. Han ansåg att det inte var någon idé att undersöka Deddan vidare då veterinären inte hade några anledningar/tecken till att göra det. Han tyckte istället att jag skulle genomföra att träckprov vilket vi redan gjort och sedan vänta ut grönbetet! Skulle Deddan även ha svårt att gå upp när han äter gräs så finns det däremot anledningar till att undersöka honom vidare. Tills vidare tror vi som sagt att flytten är orsaken till problemet.

Framförallt den andra bilden visar är att han är för smal.

Men usch alltså, tycker verkligen att det är lite obehagligt när hästar får lugnande. Att se hästen på bara någon minut gå från pigg till jättetrött. Så trött att hästen vinglar en massa. Dessutom "vaknade" Deddan upp rätt tidigt så han blev lite motstridig mot slutet, haha. Men vad gör man inte för skinande tänder? ;)

Nu hoppas jag att Deddan kommer börja gå upp! Hade varit skönt om problemet är såpass lätt att det endast handlade om lite tandkoll.

Gillar

Kommentarer