Ett oförberett hejdå.

Tankar och åsikter

I fredags fick lilla Nilla somna in. Det kom otroligt oväntat och som en smäll rakt i ansiktet. På onsdagen innan var hennes öga väldig varigt, på torsdagen kunde hon knappt öppna det så på fredagen åkte vi till Blå Stjärnan i Göteborg för att kolla upp vad detta berodde på. Anledningen till varför vi fick åka till Göteborg istället för till en veterinärklinik här i Borås var för att dom inte har någon akutmottagning hos veterinären med inriktning på exotiska djur så då var Göteborg närmst.

Vanligt för chinchillor är att dom kan få problem med tänderna som i sin tur leder till att problemet trycker på en nerv som påverkar ögat. Det var detta jag fasade för allra mest då det inte går att göra någonting åt. Tänderna var dock fina på henne men vad som istället hittades var en böld eller allra troligast en tumör som uppkommit innanför ögat och som sedan tryckte ut ögat. Detta gjorde att hennes öga buktade ut otroligt mycket. Operation kan genomgås för att få bort tumören men med tanke på att Nilla nästan var 14 år gammal så tyckte både vi och veterinären att det var onödigt att utsätta henne för det. Så i fredags somnade hon in i min famn och det var så fruktansvärt sorgligt. Helt otroligt att ett sådant litet djur kan sätta så stora spår hos en och ta så mycket plats. Kommer ta lång tid för mig att vänja mig vid att hon inte längre finns.

Så himla tråkigt att hon inte ens hann bo hos mig i en vecka innan hon livet tog en helt annan vändning och hon fick somna in. Men på något sätt känns det som att det var meningen att vi skulle hinna spendera tid tillsammans innan. Jag är i alla fall så glad över att jag haft den där lilla gråa filuren i mitt liv under så lång tid. Det har minst sagt varit ett äventyr. Veterinären sa att hon var den äldsta chinchillan hon någonsin träffat och att det var fantastiskt att hon hållit sig frisk under alla dessa år. Det var fint att höra.

Jag kommer verkligen sakna henne. Hon har och kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, min lilla Nilla.

Gillar

Kommentarer

Lina
,
Lilla nilla❤️
malouh
malouh,
:( <3 <3 <3
nouw.com/malouh