En tisdagsmiddag

Mat & Recept

Detta åt jag och Richard i tisdag på alla hjärtans dag. Hur gott ser det inte ut då?! Rotfrukter i ugn är lite av vår grej att göra. Vi gör det typ en gång i veckan och det blir alltid så himla gott. Denna gången hade vi fläskkotlett till som vi marinerade och så gjorde vi en sjukt god sås till. Både jag och Richard är sås-älskare så det går alltid åt en del av det när vi äter, haha! Bara för att det var den fjortonde februari så gjorde vi även pannacotta till efterrätt. HIMMELSK. Nedanför tänkte jag dela med mig av vårt recept på rotfrukterna, såsen och pannacottan.

Recept - Rotfrukter i ugn

Potatis

Palsternacka

Morötter

Rödbetor

Honung

Salt och peppar

Man delar rotfrukterna i lagom stora bitar. Ett tips är att inte göra dom för stora för då tar det längre tid för dom i ugnen. Man lägger sedan ut rotfrukterna på en plåt, ringlar honung över samt saltar och pepprar efter smak. Därefter sätter man in dom i ugnen som ska stå på 225 grader i ungefär 45-60 minuter.


Recept - sås

5 dl matlagningsgrädde

1 köttbuljongtärning

Soya

Kryddor

Svartvinbärsgelé

Vi använde oss av stekpannan som vi stekte köttet i. Där hällde vi i matlagningsgrädden och en buljongtärning. Sedan hällde vi i lite soya och olika kryddor efter smak. Denna gången hade vi inte så mycket soya då vi ville ha såsen rätt ljus men det är helt en smaksak. Vi använde oss av salt, peppar och grillkrydda och så hade vi i lite svartvinbärsgelé för att få lite sötma i såsen.


Recept - Vaniljpannacotta

5 dl mellangrädde

1/2 dl strösocker

2 gelatinblad

1 tsk vaniljsocker

Hallon till topping

Börja med att blötlägga gelatinbladen i en skål med vatten. Häll i mellangrädden och strösockret i en kastrull och värm på plattan tills det börjar koka. Viktigt att röra om hela tiden så att det inte bränner fast i botten. lägg sedan i gelatinbladen så att de smälter i grädden och låt sedan det svalna lite innan ni tillsätter vaniljsockret. Häll i grädden i 4-6 uppläggningsskålar av någon sort och ställ sedan in i kylen i minst 3 timmar. När det sedan är dags för servering så lägger man på hallonen. Färdigt!


Gillar

Kommentarer