En sån där pissdag.

Ni vet såna där dagar då man gråter i ett i hur många timmar som helst? En sån dag har jag haft idag. Mina ögon svider helt otroligt mycket nu och så är dom helt svullna. Men ibland är det så. Ibland pallar man helt enkelt inte mer och så bara rasar det för en. Idag räckte det med att jag skulle bli missförstådd av min föreläsare för att jag sedan skulle brista ut i gråt så fort jag stängt dörren bakom mig till lägenheten. Det mesta har känts ganska meningslöst och såna här "anfall" som jag får lite då och då grundar sig i en jävla massa självtvivel. Så himla onödigt ju, inte sant? Men vad jag fokuserar på nu är allt bra som gjorde att jag kunde torka tårarna och till och med känna att det kändes bra efteråt. Här kommer en liten lista på det:

- Tid. Man måste tillåta sig själv att vara ledsen ibland och ge det tid. Att försöka skjuta på det löser ingenting för då blir det desto värre nästa gång.

- Ensamtid. Fastän att jag älskar min pojkväns famn mer än allt annat så behöver jag få sitta ifred ibland och bara samla tankarna. Denna gången var det så i alla fall.

- Pepp-sms från mamma. Fastän att man är flera mil ifrån varandra så är jag så glad över att det finns telefoner. Jag skrev till henne att jag var ledsen och efter bara några minuter fick jag tröst. Det är fint.

- Min pojkväns varma famn. När paniken lagt sig så vill jag inte vara någon annanstans än i hans famn och bara småprata om precis allt som susar runt i huvudet. Jag får gärna en liten puss på pannan ibland också, det är mysigt.

- Mat. Herregud vad det tar på krafterna att vara ledsen. Särskilt när man endast ätit en knäckemacka + smoothie samt snabbnudlar idag.

- Ung och Bortskämd som vi kollade på när vi åt. Tycker det är underhållande och så fick det mig på helt andra tankar vilket är viktigt! När man väl fått filtrera sig och när tårarna är torkade så måste man gå vidare. Man måste skratta!

- Ett samtal med en saknad vän, en sån där vän som det kan dröja veckor innan man hörs men där vänskapen består oavsett.

- Kombinationen Håkan Hellström och ett glas vin. OBS förespråkar absolut inte att kombinera alkohol med gråt eftersom man måste hantera sina tankar och känslor väl. Det är superviktigt! Men som idag när ångesten försvunnit igen så var det gott att dricka ett glas vin i tonerna av Håkan Hellström. Det gjorde mig ännu lite mer glad. Så glad att jag kunde traggla mig igenom ett helt kapitel i mikroekonomin. Har ju gråtit bort flera timmar av pluggtid idag så tack Håkan och vitt vin för att jag tog ikapp lite.

Därmed slutade även denna dagen rätt så bra ändå. Jag tror att det är viktigt i såna här situationer att jag ser på mig själv från ett annat perspektiv. Att jag nästan tänker att jag ser på sig själv från ovan. Och hallå jag har det ju hur bra som helst? Jag har flyttat ihop med min pojkvän i Borås och pluggar till civilekonom. Precis så jag ville ha det ju.

Gillar

Kommentarer

Mamma mu
,
Älskade unge var i världen du än är så är vi alltid nära. Min kärlek till dej är oändlig ❤❤❤
malouh
malouh,
Jenny
,
Finns alltid för dig kram
malouh
malouh,