En dag i Danmark

Foton, Resor

För några veckor sedan var ju jag och Richard i Danmark och sicken fin dag det blev. Vi gick upp tidigt på morgonen för att hinna med färjan klockan åtta från Göteborg. Sedan var vi inte tillbaka i Sverige förrän sent på kvällen igen. Vi anlände till Fredrikshavn där vi gick och strosade runt på gatorna ett tag. Kollade runt i lite affärer varav jag hittade ett linne som fick hänga med mig hem.

Vid lunchtid satte vi oss på en uteservering och åt fish and chips. Det var verkligen så gott! Precis när vi slog oss ner sprack det tidigare molniga vädret upp till strålande sol och vi satt där ett bra tag och bara njöt.

När vi hade ätit färdigt började vi fundera vad vi mer skulle roa oss med dagen till ära. Vi hade nio timmar kvar och det kändes lite tråkigt att spendera hela dagen i Fredrikshavn som vi gick igenom på en timme. Så kom vi på den briljanta idéen att vi skulle ta tåget till Skagen. Sagt och gjort. En halvtimme senare var vi framme och om det var fint väder i Fredrikshavn så var det helt grymt väder här. Vi följde först stadens huvudgata där vi också köpte glass. Vi hittade också vägen ner till stranden.

Väl i Skagen började vi fundera på om vi skulle försöka ta oss till Grenen som det heter - udden där Skagerrak och Kattegatt möts. Vi gav dock upp den idéen eftersom vi inte hade koll på hur man skulle kunna ta sig dit samt att det var alldeles för långt för oss att gå. Vi hade liksom inte riktigt tiden. Men så gick vi förbi ett ställe där dom hyrde ut cyklar och då bestämde vi oss för att hyra en. Inte vilken cykel som helst dessutom utan en tandemcykel! På den trampade vi till grenen där vi sedan åkte med i ett traktorsläp sista biten (det är så man tar sig dit om man inte orkar gå, haha). Herregud sicken fin plats! Alldeles riktigt såg man att haven möttes och stranden var så lång så att man inte ens såg slutet. Det enda tråkiga var att det var hur mycket människor som helst ute på udden. Dock förståeligt eftersom det var så fint där!

När vi kände oss nöjda cyklade vi tillbaka till Skagen, gick in och handlade lite i en affär och strax därefter gick tåget tillbaka till Fredrikshavn. Där hade vi precis tid så att vi han äta pizza på en restaurang innan vi var tvungna att gå till färjan igen. På båtturen hem satt vi ute i säkert en timme och såg på den kanske finaste solnedgången jag någonsin sett. Det var helt sjukt fint och ett himla bra avslut på en otroligt bra dag!

Gillar

Kommentarer