Lerbäcks teater

Foton

I lördags åkte jag till Örebro där resten av familjen var + släkten. Anledningen till detta var för att vi skulle till Lerbäcks teater på kvällen. Föreställningen hette Hovsjömordet. Det var alltså en mordgåta som skulle lösas under kvällen och de varvade akterna med att servera trerätters. Först serverades förrätten, därefter spelades första akten. Sedan blev det huvudrätt och ytterligare en akt spelades osv. Det var totalt 4 akter och i den sista pausen så fick vi alla gissa vem som var mördaren.

Såhär vintrigt var det kvällen till ära! Hur mysigt ändå? Det passade perfekt med snö utanför fönsterna dessutom eftersom teatern hade ett jultema. Så mycket julkänslor som jag hade denna kvällen har jag inte haft på år, haha.

Min fina kusin Ellen <3.

När vi satt oss till bords blev vi serverade vin och förrätt. Det var en helt underbar skogssvampsoppa som kan ha varit bland det godaste jag ätit. Älskar ju soppor. Därefter drog akt 1 igång.

Huvudrätten serverades efter det och vi som inte äter kött fick portabellosvamp med potatisgratäng och sås. Så himla gott var det också! Till detta serverades ett rött vin. Och så fortsatte föreställningen med akt 2.

Till efterrätt fick vi ett dessertvin och brownie med kolasås, äpple och grädde. Jättegott men vid detta laget var jag supermätt så halva biten fick min lillebror istället som kan äta hur mycket som helst utan att lägga på sig, haha.

Under den tredje pausen så var det då dags för oss att gissa på vem som var mördaren. Jag hade mina aningar om att det var en av dom men föll för grupptryck och tog den som nästan alla på bordet gissade på, heh. I fjärde akten fick vi reda på vem mördaren var och det visade sig vara den jag först trodde! Ska alltid gå efter magkänslan hädanefter!

Därefter återvände vi hem till morfar på isiga vägar för att sitta och prata en stund innan det var dags att sova. Påvägen till gästlägenheten där vi skulle sova mötte vi på en skum figur i tvättstugan och ringde polisen, men det är en annan historia!

Gillar

Kommentarer

Moster Eva
,
Sån härlig kväll...och hoppas det blir tradition!