Att veckohandla.

Vad jag och Richard försöker göra varje söndag är att veckohandla. Det är ett stort tips till alla er som flyttat hemifrån och alla er andra också givetvis! Vilken dag man gör det på är såklart helt upp till en själv. Vårat val av söndagar är egentligen rätt kasst med tanke på att butikerna oftast inte får så mycket varor på söndagar. Därmed är det rätt utplockat och så finns det oftast inte lika färska varor i butiken. Men för oss funkar det ändå bra! Sällan stött på något större problem. Det är skönt att planera vilka maträtter som man ska äta i förväg så slipper man fundera på det under veckans gång. Dessutom är det mycket lättare att se över sin matsedel och försöka se till att man varierar sin kost. Har man ätit pasta ena dagen ska kanske man ska äta potatis dagen efter exempelvis.

Men den främsta fördelen som jag anser med veckohandlingen är att det är ekonomiskt. Därmed undviker man alla de där småköpen som annars så lätt blir av när man springer till affären hela tiden. Dessutom blir det så mycket lättare att få en översikt över budgeten. Åt man för mer pengar förra veckan så kanske man ska satsa på billigare mat veckan efter istället. Och så sparar man en massa tid. Med andra ord bara en massa fördelar. Rekommenderar detta starkt!

Denna veckan kör vi återigen på vegetariskt, woho. Vår matsedel kommer bl.a. bestå av pannkakor som vi ska äta nu till lunch, champinjonsoppa, vegetariska köttbullar, vegetarisk schnitzel osv. Sista veckan innan tentorna äger rum = snabba maträtter, haha!

Gillar

Kommentarer